Adana’da kasap, kebap ve lokanta işletmeleri mevzuatlar hakkında bilgilendirildi

Adana’da kasap, kebap ve lokanta işletmeleri mevzuatlar hakkında bilgilendirildi

Adana’da kasap, kebap ve lokanta işletmeleri mevzuatlar hakkında bilgilendirildi

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarafından kent genelinde faaliyet gösteren kasap, kebap ve lokanta işletmelerine yönelik mevzuat bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Bilgilendirme toplantısında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu Adana’nın tarımın yanı sıra yeme içme turizmi açısından en önemli kentlerden biri olduğuna dikkat çekti. Kentin yeme içme sektörünün temelini ise et ve et ürünlerinin oluşturduğunu kaydeden Kökçüoğlu, "Üzülerek söylemeliyim ki kendi oluşturduğumuz markaya yine kendimiz zarar vermekteyiz. Maalesef ilimiz bu konuda hem medyada hem de diğer illerde tanık olduğumuz günlük konuşmalarda, hepimizi üzecek şekilde gündemde yer almaktadır. Bu durum ilimizin güzel insanları adına oldukça yaralayıcı bir hale dönüşmeye başlamıştır" dedi.
İşletmeleri kente ve kent markasına sahip çıkmaya davet eden Kökçüoğlu, "Bu kente ve bu markaya sahip çıkma adına sizleri buraya davet ettik. Bugün sizlere kısaca mevzuat hükümleri anlatılacak olup, yapılacak olan denetim ve kontrollerimizle bu konuda hızlı bir gelişme yaşamayı planlıyoruz. Şunu unutmayın, bakanlığımız da bu hususu oldukça önemsiyor. Özellikle et konusunda mevzuata aykırılık oluşturan kişiler hakkında yasanın verdiği ölçüde en ağır cezaları almasını ve kamuoyu duyurularıyla bu kişilerin vatandaşlarımıza duyurulması hususunu talimatlandırıyor. Başta karkas etlerin bakanlığımızdan onaylı mezbahalardan mühürlü şekilde temin edilmesi, söz konusu etlere dair kesim raporu ve temine yönelik faturaların halihazırda işletmenizde bulunması, kaçak kesimin önlenmesi açısından ilk aşamadır" diye konuştu.
Toplantıda daha sonra kasap, kebap ve lokanta işletmecilerine ilgili gıda mevzuatları anlatılarak esnafların görüşleri alındı.