Adana Feke'de Kar Mücadelesi: Yollar Açıldı, Vatandaşlara Sıcak İkram

Adana Feke

Feke'de yoğun kar yağışı sonrası ekipler gece gündüz çalışarak yolları açtı, mahsur kalan araçları kurtardı ve vatandaşlara sıcak içecek ikram etti.

Karla Kaplanan İlçe ve Zorlu Koşullar

Adana'nın Feke ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, kar kalınlığının yarım metreye ulaşmasına neden oldu. Kızılçam ormanları beyaz bir örtüyle kaplanırken, yollarda oluşan buzlanma sürücüler için zorlu anlar yaşattı.

Koordineli Mücadele ve Yoğun Mesai

Feke Belediyesi ekipleri, ana arterler başta olmak üzere birçok noktada yol açma ve tuzlama çalışmalarını sürdürdü. Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de iş makineleriyle kırsal mahallelerdeki ara yolları açarak ulaşımın aksamaması için destek verdi. Belediye Başkanı Cömert Özen, çalışmaların ilgili kurumlarla koordineli şekilde gece gündüz devam ettiğini vurguladı.

Vatandaşlara Uyarı ve İkram

Başkan Özen, ilçede birçok yolda buzlanmanın devam ettiğini belirterek, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması ve kış lastiği takılması uyarısında bulundu. Ekipler, mahsur kalan araçları kurtarırken, yolda kalan sürücülere sıcak çay ve çeşitli ikramlarda bulundu. Özen, "Beklediğimiz kar yağışı ilçemize bereket getirdi. Tüm ekiplerimiz vardiyalı olarak çalışıyor, ancak hâlâ bazı bölgelerde risk devam ediyor" dedi.

Anında Müdahale ve Devam Eden Çalışmalar

Belediye ekipleri, gelen her ihbara anında müdahale ederek vatandaşların yardımına koşuyor. Yol açma ve buzlanmayı önleme çalışmaları, can güvenliği riskinin ortadan kaldırılması için aralıksız sürdürülüyor.