Adana'da 3 bin 264 kaçak ilaç ele geçirildi, bir kişi gözaltında

Adana

Adana'da düzenlenen operasyonda, insan sağlığını tehdit eden kaçak ilaç ve tıbbi cihazlara el konuldu.

Geniş Çaplı Operasyon

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, insan sağlığını ciddi şekilde tehlikeye sokan bir operasyona imza attı. Ekipler, kaçak ilaç satışı yaptığı tespit edilen A.A.'nın adresine baskın düzenledi.

Ele Geçirilen Tehlikeli Ürünler

Operasyonda, düzgün şekilde muhafaza edilmediği ve kaçak yollarla satışa sunulduğu belirlenen binlerce ilaca el konuldu. Aralarında ağrı kesici ve antibiyotiklerin de bulunduğu toplam 3 bin 264 kaçak ilaç ele geçirildi. Ayrıca, 253 adet tıbbi cihaz da operasyon kapsamında güvenliğe alındı.

İmha Süreci ve Adli İşlem

Ele geçirilen ve insan sağlığı için büyük risk oluşturan tüm ilaçlar, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine imha edilmek üzere teslim edildi. Olayla ilgili olarak şüpheli A.A. gözaltına alındı ve kendisine gerekli adli işlemler yapıldı.