Tarih: 06.08.2024 11:32

Acıpayam Yörük Fest 2024 için geri sayım başladı

Facebook Twitter Linked-in

Acıpayam Yörükler Derneği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Acıpayam Yörük Fest 2024, Denizli ve yurt genlinden binlerce kişiyi buluşturmaya hazırlanıyor.

Acıpayam Yörükler Derneği tarafından organize edilen 3. Yörükler Şöleni başlıyor. Acıpayam’da 3 gün boyunca binlerce kişiyi buluşturacak olan festival için tüm hazırlıklar tamamlandı. Acıpayam’ın tanıtımı ve Yörük kültürünü yaşatmak için düzenlenen Acıpayam Yörük Fest 2024, birbirinden renkli etkinliklerle 09-11 Ağustos tarihi aracından Acıpayam otogar alanında yapılacak.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da aynı kültürden gelen binlerce kişiyi buluşturmayı istediklerini belirten Acıpayam Yörükler Derneği Başkanı İbrahim Yılmaz, “Bu yıl ki etkinliğimizde binlerce kişi yine Acıpayam’da buluşacak. Değerli yönetimimizle birlikte Acıpayam’ın kültür ve doğa turizmine kazandırmaya çalışırken, bu etkinlikte en önemli kültür varlığımız arasında yer alacaktır. 09,10,11 Ağustos tarihinde arasında düzenlenecek olan 3. Yörükler şölenine tüm Denizli halkını davet ediyorum” diye konuştu.

Acıpayam Yörük Fest 2024 programı hakkında bilgiler veren Yılmaz, “09 Ağustos Cuma akşamı Damla Yılmaz ve Erkan Soner konseri ile başlayacak. Şölen 10 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Mehteran gösterisi ile başlayıp, temsili yörük göçü, geleneksel oyunlar ile başlayıp istiklal marşının ardından 11.30’da protokol eşliğinde açılış gerçekleştirilecek. Saat 13,00’de Aşure ikramı yapılacak. Saat 14.00’de Aslı Elbeyi sahne alacak. Akşam saatlerinde Ümmü Erbil ve İsmail Altunsaray konserleri ile devam edecek.11 Ağustos Pazar günü saat 20.00’de Frestorm dans gösterileri ile başlayarak Ufuk Beydemir’in konseriyle son bulacak” diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB