Diplomatik Buluşma Münih'te Gerçekleşti
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Almanya’da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı marjında Suriyeli mevkidaşı Esad Hasan Şeybani liderliğindeki Suriye heyeti ile bir araya geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Suriye ve bölgeye dair konuların ele alındığı belirtildi.
Suriye'nin Bütünlüğüne Destek Vurgusu
Açıklamada ayrıca, Suriye’nin birliği, toprak bütünlüğü ve egemenliğine verilen desteğin teyit edildiği ifade edildi. Bu buluşma, iki ülke arasındaki diplomatik temasların önemli bir adımı olarak kayıtlara geçti.
SDG Lideri Abdi de Toplantıdaydı
Toplantıya, Suriye’de kontrol ettiği toprakları hızlı bir şekilde kaybederek özerklik iddialarından vazgeçen SDG elebaşı Mazlum Abdi de katıldı. Toplantıda ABD tarafının, terör örgütü YPG/PKK kontrolündeki SDG mensuplarının Suriye ordusuna entegrasyonuna desteğini ifade ettiği kaydedildi.
"Yeni Bir Başlangıç" Mesajı
ABD’nin Türkiye Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, sosyal medya hesabı üzerinden toplantıdan bir fotoğraf paylaşarak, "Bin kelimeye bedel bir fotoğraf. Yeni bir başlangıç" diye yazdı. Barrack daha önce, Suriye’de DAEŞ’e karşı mücadelede liderliği Suriye hükümetinin üstlenmeye başlamasının ardından SDG’nin rolünün büyük ölçüde sona erdiğini açıklamıştı.