9. Uluslararası MolBiyoKon’24 Kongresi İYTE ev sahipliğinde İzmir’de yapıldı

9. Uluslararası MolBiyoKon’24 Kongresi İYTE ev sahipliğinde İzmir’de yapıldı

9. Uluslararası MolBiyoKon’24 Kongresi İYTE ev sahipliğinde İzmir’de yapıldı

Moleküler Biyoloji Derneği tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen uluslararası ölçekteki MolBiyoKon’24 kongresi İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Erdal Saygın Amfisi’nde gerçekleşti.
Kongre, Konferans Başkanı İYTE Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güneş Özhan ve Dernek Başkanı Acıbadem Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Batu Erman önderliğinde düzenlendi. Kongre öncesinde, yine İYTE’de 10-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen EMBO Young Scientists’ Forum (EYSF) ile genç bilim insanlarına çalışmalarını sunma ve alanındaki uzmanlarla etkileşim kurma fırsatı sağlandı.
Üç gün süren MolBiyoKon’24’te membran biyolojisi, RNA biyolojisi, omik teknikleri, protein mühendisliği, kanser, nadir hastalıklar, immünoloji ve nörobilim gibi başlıklarda oturumlar yapıldı. Kongreye, 9 farklı ülkeden (Türkiye, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İrlanda, İsveç ve Norveç) 21 davetli konuşmacı katıldı. 440 katılımcı ile gerçekleşen etkinlikte, 14 kısa konuşma ve 231 poster sunumu yapılarak moleküler biyoloji alanındaki son gelişmeler paylaşıldı.
Ayrıca, sektörün önde gelen firmalarının katkılarıyla düzenlenen üç atölye çalışması katılımcılara çeşitli teknikler ve süreçler hakkında pratik deneyimler sunuldu. Kongre sonunda, en başarılı poster sunumlarına the FEBS Journal ve İYTE tarafından ödüller verildi.