7. KAYSERİ FİLM FESTİVALİ YÖNETİMİ’NDEN AÇIKLAMA

7. KAYSERİ FİLM FESTİVALİ YÖNETİMİ’NDEN AÇIKLAMA

7. Kayseri Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan “Aidiyet” filminin yönetmeninin sosyal medya hesabında yayımlanan açıklamasına istinaden Kayseri Film Festivali Yönetimi de bir açıklama yaptı.

7. Kayseri Film Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda, Yarışma Başvuru Yönetmeliği’nin “Yapımlar izleyiciye ve seçici kurula festival yürütme kurulunun uygun göreceği salonlarda ve yaptığı izlenceye göre sunulur. Festival süresince yapılan gösterimler için (televizyon hariç) filmlerin yapımcılarından ayrıca izin alınmaz.” maddesine dayanılarak festival kararıyla yapımlar, tüm jüri üyelerinin birlikte hazır bulunduğu ve teknik imkanlarla donatılmış özel bir salonda gösterilmiştir.

Aidiyet filminin yasal sorumluları, filmlerinin festivalin belirlediği salonda jüri tarafından toplu halde harici disk ya da link gösterimi ile izlenmesine izin vermemiş ayrıca filmini ayrıcalıklı bir konuma getirme talebinde bulunarak diğer filmlerin yönetmenlerine haksızlık yaptığı düşünülmektedir. Bu nedenle Aidiyet filmi jüri izleme linki gönderilmediği için jüriler tarafından izlenememiştir. Yarışma katılım koşullarının “L” bendinde de yer alan “Yarışmaya başvurmuş eser sahipleri, festivalin başlangıç tarihinden 15 gün önce yazılı bir belge ile festival yürütme kuruluna başvurmak koşuluyla filmlerini yarışmadan çekebilirler” maddesine uymayarak ve yaptıkları açıklamalarla festivali itibarsızlaştırma girişiminde bulunmuşlardır.