76 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattının 21 kilometrelik bölüm tamamlandı

1.09.2024 13:00:38

76 kilometrelik kanalizasyon şebeke hattının 21 kilometrelik bölüm tamamlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı ilçesinde, Dünya Bankası finansmanlı Sürdürülebilir Şehirler Projesi-II kapsamında kanalizasyon şebeke hattı inşaatında çalışmalar sürüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, son dönemlerde nüfusu hızla artan Döşemealtı ilçesinde, Dünya Bankası tarafından finanse edilen “Sürdürülebilir Şehirler Projesi-II” kapsamında 76 kilometre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı inşaatı yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ekiplerinin titiz ve hızlı bir şekilde tamamlamaya çalıştığı proje, Altınkale, Bahçeyaka, Çıplaklı ve Yeniköy mahallelerinde gerçekleştiriliyor. Döşemealtı’nın, foseptik sorununu ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen proje, 350 milyon TL’lik bir bütçeye sahip.

76 kilometrelik kanalizasyon
Toplam 76 kilometre uzunluğunda olacak olan kanalizasyon şebeke hattının 63 kilometresi 200-600 mm çapında şebeke hattı, 13 kilometresiyse 200 mm çapında parsel bağlantı hattı olacak. Ayrıca, 160 mm çapında 480 m uzunluğunda terfi hattı ve bir adet menhol tipi hazır terfi istasyonu da inşa ediliyor. Proje kapsamında Altınkale Mahallesi’nde 200-600 mm çaplı toplam 21 bin 685 metre uzunluğunda şebeke hattı ve 3 bin 730 metre uzunluğunda parsel imalatı, Bahçeyaka Mahallesi’nde 200 mm ve 300 mm çaplı toplam 4 bin 848 metre uzunluğunda şebeke hattı ve 877 metre uzunluğunda parsel hattı ile bir adet menhol tipi hazır terfi istasyonu yapılacak.

21 kilometrelik bölüm tamamlandı
Çıplaklı Mahallesi’nde ise 200-400 mm çaplı toplam 2 bin 373 metre uzunluğunda şebeke hattı ve 387 metre uzunluğunda parsel hattı imalatı, Yeniköy Mahallesi’nde ise 200-600 mm çaplı toplam 33 bin 932 metre uzunluğunda şebeke hattı ve 8 bin 052 metre uzunluğunda parsel imalatı gerçekleştiriliyor. Çalışmalarda yaklaşık 21 kilometrelik kısım tamamlandı. Kalan kısmın en kısa sürede bitirilmesi amacıyla, 4 ayrı ekip birden çalışmalara hızla devam ediyor. Proje tamamlandıktan sonra Döşemealtı ilçesinin kanalizasyon ihtiyacı önemli ölçüde çözüme ulaşacak ve Döşemaltı halkı modern bir altyapı tesisine kavuşmuş olacak.

Muhtardan başkan Böcek’e teşekkür
Altınkale Mahallesi Muhtar Azası Dilek Bayraktar, son zamanlarda gelen göçlerle birlikte nüfusun arttığını ve bununla birlikte bazı altyapı ihtiyaçlarının doğduğunu söyledi. Bayraktar, “Sayın Muhittin Böcek’in destekleriyle birlikte altyapı çalışmaları başladı. Şimdiye kadar kanalizasyon eksikliği nedeniyle, koku, taşmalar, kirli suyun temiz suya karışması gibi sorunlar yaşanıyordu. İnanıyorum ki çalışmalar hızlı bir şekilde bitecek. Projeyi hayata geçirdiği için Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Altınkale Mahallesi Muhtar Azası Zekiye Taşar ise, 17 yıldır bölgede yaşadığını ve kanalizasyon çalışması yapılmadığını belirterek, sinekler ve kokuların fazla olduğunu, Altınkale Mahallesi’ne bu görüntülerin hiç yakışmadığını söyledi.