Tarih: 02.08.2024 17:11

60 yıl önce Hollanda’ya göç eden Türk kadınlarının fotoğraf sergisi duygu dolu anlara sahne oldu

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’den 1960’lı yıllarda Hollanda’ya çalışmaya giden gurbetçi kadınları temsil eden ve kadın göçünü anlatan “Umuda Yolculuk” programı çerçevesinde Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Beldesinde fotoğraf sergisi açıldı.

Bahadın Beldesi ve Hollanda Ankara Büyükelçiliği tarafından Kadın İstihdam Merkezi’nde düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışına katılan Hollanda Büykelçisi Joep Wijnands, Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkinin çok özel olduğunu söyledi. Büyükelçi Wijnands ikili ilişlerin siyaset, ticaret ve tarihle ilgisinin bulunduğunu ifade ederek memnuniyetlerini bildirdi. İki ülke arasındaki ilişkileri özel kılan nedenlerden birinin de insani temaslar olduğunu vurgulayan Wijnands, “60 yıl önce insanların Hollanda hükümetinin daveti üzerine buradan bir adım atıp Hollanda’ya giderek orada yeni bir hayat kurma cesaretini göstermeleri Hollanda ile Türkiye’nin kültürel ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır" dedi.

Wijnands, Hollanda’ya gelen misafirlerden bazen kadının rolünün unutulduğunu ifade ederek, “insanlar misafir işçileri düşündüğünde otomatik olarak erkekleri düşünüyorlar. Erkekler için geçerli olan cesaret, belki de kadınlar için daha da geçerliydi. 1960’larda bu adımı atmaya kim cesaret etti? Bu serginin artık bu kadın öncülere adanması tamamen haklı ve o dönemde bu rolü üstlenen tüm kadınlara, bu bağı sürdüren ve şu an da büyük bir anlam taşıyan çocuklarına ve torunlarına Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkileri için şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Büyükelçi Wijnands ile Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, Bahadın Belediye Başkanı Sami Eroğlu ve vatandaşlar kadın göçünü anlatan fotoğraf ve kadınların hayat hikayelerinin yer aldığı sergiyi gezdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB