Antalya’nın Alanya ilçesinde, Oba Mahallesi Hacıkadirlioğlu Caddesi'nde bulunan 5 katlı bir apartmanın 3’üncü katında gece saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Çıkış sebebi henüz tespit edilemeyen yangını fark eden evdeki bir kişi, kendini dışarı atarak kurtuldu.
İhbar üzerine olay yerine Alanya İtfaiye Amirliği ekipleri, ambulans ve polis sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, mahalle sakinleri de itfaiye hortumu ile söndürme çalışmalarına destek verdi.
Yaklaşık 1 saat süren yoğun çalışmanın ardından yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sırasında evde bulunan 1 kişi ile apartmandaki başka bir dairede yaşayan 1 kişi dumandan etkilendi.
Sağlık ekipleri tarafından ambulansta tedavileri yapılan 2 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yangında can kaybı yaşanmazken, alevlerin çıktığı daire kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlattı.