5. ICADET Konferansı, başladı

5. ICADET Konferansı, başladı

5. ICADET Konferansı, başladı

Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Uluslararası İleri Mühendislik Teknolojileri Konferansının (ICADET) açılış programı, geniş bir katılımla gerçekleşti.
Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Musa Artar ve Sempozyum Onursal Başkanlığını üstlenen Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, açılış konuşmaları ile sempozyumu başlattı. Rektör Prof. Dr. Türkmen, katılımcıları selamlayarak, sempozyumun uluslararası çaptaki katılımları ile ülke bilimine katacağı değerin altını çizdi. Ayrıca, Bayburt Üniversitesinin dünya bilim camiasını bir araya getiren bir köprü olma misyonunu vurguladı.
“Sürdürülebilir Akıllı Şehirlerin Önemi” ve “Mühendislikte Geometri, Mantık ve Matematik” konulu konferansların düzenlendiği sempozyum, çevrim içi ve yüz yüze katılım seçenekleriyle sürecek. Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce akademisyenin katılımıyla gerçekleşecek olan ICADET, mühendislik alanında ileri teknolojilerin ve sürdürülebilir çözümlerin tartışıldığı önemli bir platform olma özelliği taşıyor.
Açılış programında Vali Mustafa Eldivan, kurum amirleri, akademisyenler, sempozyum katılımcıları ve öğrenciler yer aldı. Açılış programında konferans kapsamında sunum yapan Prof. Dr. Atilla Akkoyunlu ve Prof. Dr. Zekai Şen’e teşekkür plaketleri, Rektör Türkmen ile birlikte Vali Eldivan tarafından takdim edildi.