5. Burhaniye Kitap Fuarı için geri sayım başladı

18.07.2024 15:30:37

5. Burhaniye Kitap Fuarı için geri sayım başladı

24-28 Temmuz 2024 tarihleri arasında, Burhaniye Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenecek olan kitap fuarı için geri sayım başladı. Beş gün sürecek edebiyat ve sanat yolculuğu için Burhaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, fuar programı yayımlandı.
Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in hayata geçirdiği vizyon projelerinden olan Kitap Fuarı, bu yıl da Ören’de kapılarını sanata açacak. Ayşe Kulin’in onur konuğu olduğu fuarda; söyleşiler, imza günleri, tiyatrolar, açık hava sinemaları, gençlik konseri ile Burhaniye’de dolu dolu beş gün yaşanacak.
Yüzün üzerinde yayınevinin katıldığı 5. Burhaniye Kitap Fuarı’nda; Ayşe Kulin, Buket Uzuner, Üstün Dökmen, Ataol Behramoğlu, İnci Aral, Barbaros Şansal, Övgün Ahmet Ercan, Saygı Öztürk, Cezmi Ersöz, Ahmet Telli, Ayşegül Aldinç, Cem Arslan, Çiğdem Toker, Şükrü Erbaş, Sinan Yağmur, Sinan Akyüz, Nurullah Genç, Mert Arık gibi birçok değerli isim okuyucuları ile buluşacak. Burhaniye’nin dört ayrı köşesinde sanat ve edebiyat şöleni yaşanacak.
Bu yıl da Özgürlük Parkı’nda sinema şöleni devam ediyor. “Sosyete Şaban” filminin ardından başrol oyuncusu Perihan Savaş, “Hoşçakal Yarın”ın ardından başrol Berhan Şimşek ve Yönetmen Reis Çelik, “Aşıklar Bayramı” filminin ardından aynı isimli kitabın yazarı ve beyaz perdeye aktarılırken de senaristliğini üstlenen ödüllü yazar Kemal Varol ile yönetmen Özcan Alper sinemaseverler ile Özgürlük Parkı’nda buluşacak. Ücretsiz gazoz dağıtımının yapılacağı açık hava gösterimlerinde, nostaljik açık hava sinemalarının tadı çıkarılacak.
Ören Amfi’de tiyatro şöleni; Muzaffer İzgü’nün yazdığı Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun sahnelediği “Sınır” 25 Temmuz’da, Metin Zakoğlu’nun Bir şizofrenin iç dünyasını anlattığı "Bir Delinin Hatıra Defteri" oyunu 26 Temmuz’da ve 27 Temmuz Cumartesi ise sosyal medya fenomeni Alican Turan’ın Anadolu Kadınlarını tüm samimiyeti ile anlattığı “Cemile Abla, Ben Beyaz Sevmiyorum” oyunu tiyatroseverler ile buluşacak.
27 Temmuz Cumartesi Ören Plajı’nda gerçekleşecek gençlik konserinde sevilen Rock grubu Mavi Gri, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Çocuklara kitap sevgisini aşılamak amacıyla çocuk kitabı yazarlarından Mert Arık İskele’deki program ile, Burcu Bahar ve Özgür Özgülgün ise Ören Amfi Tiyatrosu’nda çocuk etkinliği programlarının ardından minik hayranları ile buluşarak ücretsiz kitaplarını imzalayacak.