Tarih: 05.08.2024 17:08

4. Kadın El Emeği Festivali yoğun ilgi gördü

Facebook Twitter Linked-in

Samsun ve çevre illerden yaklaşık 200 emekçi kadının stant açtığı Atakum Belediyesi 4. Kadın El Emeği Festivali sona ererken, festival yoğun ilgi gördü.
Atakum Belediyesi’nin kadın el emeğini ekonomik değere dönüştürmek için düzenlediği 4. Kadın El Emeği Festivali, sona erdi. Atakum Sahili’nde yaklaşık 200 üretici kadının stant açtığı festival dans gösterilerinden, söyleşilere ve yarışmalara vatandaşlardan ilgi gördü. 3 gün süren festivalde Samsun ve çevre illerden gelen emekçi kadınlar giyim, mefruşat, gıda ürünleri, süs eşyası gibi el emekleriyle hazırladıkları ürünleri, vatandaşlarla buluşturdu.
Festival programıyla ürünlerini pazarla buluşturan emekçi kadınlar, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’e desteğinden dolayı teşekkür ettiler. Kadın El Emeği Pazarı’nda stant açan katılımcılardan Pervin Hanım, “Bu yıl düzenlenen etkinlikler çok güzel oldu, çok memnun kaldık. Yaz döneminde benzer etkinliklerin daha sık olmasını istiyoruz” dedi.
Emekli öğretmen Belmanur Kartal, “Atakum’da üretim yapan, evden çıkamayan ve üretimlerini paylaşamayan yüzlerce kadına destek oldukları, onları evden çıkarıp Samsun halkı ve Atakumlularla buluşturdukları için çok teşekkür ediyoruz. Ben emekli edebiyat öğretmeniyim. Son bir yıldır kendi kurduğum atölyede kumaş, çanta tasarımı yapıyorum. Bu, benim ilk festivalim. Burada çok güzel insanlar var ve kadınlar arasındaki dayanışma çok güzel. Birbirimizin rakibi değil kardeşiyiz, dostuyuz. Bu açıdan ben bu festivalden çok memnun ayrılıyorum” diye konuştu.
Saadet Güren, “Kadınlara fırsat verilmesi ve kadınların kendi el emekleriyle hazırladıkları ürünlerden kazanç elde etmesi çok güzel. Belediyemizin bu hizmeti sunması son derece güzel ve anlamlı” ifadelerini kullanırken Burcu Bektaş ise, “Başkanımız Serhat Türkel başta olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Görevliler, çok ilgiliydi. Festival, benim ve buradaki herkes için çok verimli ve keyifli geçti. Başarılı bir etkinlik oldu, devamını diliyorum” şeklinde konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB