32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali 18-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek

16.07.2024 14:10:56

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali 18-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek

Akçaabat Belediyesince organize edilen ve bu yıl 32.’si düzenlenecek olan Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali için tanıtım toplantısı yapıldı.
18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Akçaabat Sahil Park’ta yapılacak olan festivalin tanıtım toplantısında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Bu festivalimiz, sadece Akçaabat için değil, tüm Türkiye ve dünya için önemli bir etkinlik haline gelmiştir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, festivalimizle, kültürler arası etkileşimi ve dostlukları pekiştirmeyi hedefliyoruz. Akçaabat, yılın 12 ayı boyunca her gün farklı kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu etkinlikler arasında Erol Günaydın Tiyatro Günleri, Açık Hava Tiyatro Günleri, ulusal ve uluslararası çalıştaylar, konferanslar, sergiler, müzik etkinlikleri, Akçaabat Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarının konserleri, çocuk tiyatro şenlikleri, opera ve bale günleri gibi birçok faaliyet bulunmaktadır. Aklınıza gelebilecek ne kadar kültürel ve sanatsal faaliyet varsa, hepsine yer vermeye çalışıyoruz. Bu yüzden Akçaabat, ‘Kültür, Sanat ve Turizm Şehri’ sloganıyla anılmaktadır. Bu festival, sadece bir dans ve müzik etkinliği değil, aynı zamanda kültürel zenginliklerimizin ve misafirperverliğimizin dünyaya tanıtıldığı bir platformdur. Bu yıl da festival programımızda birbirinden renkli ve zengin etkinliklerle sizleri buluşturacağız” dedi.
18 Temmuz Perşembe günü başlayacak olan festival, 21 Temmuz Pazar günü sona erecek. Festival boyunca konserler, halk oyunları gösterileri ile çeşitli çok sayıda etkinlik düzenlenecek.