32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

Trabzon’da Akçaabat ilçe belediyesince bu yıl 32.’si düzenlenen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali coşkulu başladı.
Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali ilk gün etkinlikleri kapsamında Akçaabat Belediyesi Sanat Galerisi’nde Uluslararası Akçaabat Bilim Kültür Sanat Derneği Sanatçıları Resim Sergisi açıldı.
‘Sanat ve Yol’ adlı resim sergisinin açılışına, Akçaabat Kaymakamı Yusuf Cankatar, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Davut Gerigelmez, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Bayraktar ve Serkan Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Resim sergisinin açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkan Vekili Davut Gerigelmez, 18-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Akçaabat Belediyesince düzenlenen ve geleneksel hale gelen Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali’nin sanatsal bir etkinlikle başladığını belirterek “Kültür ve Sanat şehri Akçaabat’ımızın bir mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Şehrimizde dört mevsim on iki ay boyunca kültür ve sanat etkinlikleri devam ediyor. Bu etkinliklerin en büyüğü olan festivalimizin bu yıl 32’ncisini düzenliyoruz. Festivalimizin düzenlenmesinde katkısı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor; festival gruplarımıza da şehrimize hoş geldiniz diyorum” dedi.
Resim Sergisinin ardından 32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında yurt içinden ve yurt dışından Akçaabat’a gelen halk oyunları grupları, Hamam Çimeni Çarşısında büyük horon halkası kurdu.
Horonun Başkenti, Kültürlerin Kaynaşma Merkezi Akçaabat’ta 32. Uluslararası Akçaabat müzik ve Halk Oyunları Festivalinin ikinci günü, kortej yürüyüşü, Türk Halk Müziği Korosu, Samet Piyale ve Öykü Gürman konserleriyle devam edecek.