31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘AİDA’ ile başladı

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘AİDA’ ile başladı

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘AİDA’ ile başladı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Guiseppe Verdi’nin görkemli eseri ‘Aida’ operası ile perdelerini açtı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği festivalin ilk gecesinde, Aspendos Antik Tiyatrosu’nda 3 bine yakın seyirci ağırlandı.
31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘AİDA’ ile başladı. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan geceye Finlandiya Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Gita Kadambi, Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan Riitta Kaivosoja ve ekibi, Danimarka Opera Hedeland Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Henrik Dahl ve ekibi, ayrıca Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Serik İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta festivale katılarak ‘Aida’ operasını izledi. Aspendos Antik Tiyatrosu’nun büyüleyen atmosferiyle beraber izleyenlerin unutamayacakları bir gece yaşadığı ‘Aida’ operasının sonunda, sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Birbirinden özel eserlerden seçilen parçaların seslendirileceği konserin ve festivalin diğer eserlerinin biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve biletinial.com internet adresinden satışa sunulmuştur.
Genç yıldızlardan Opera Gala Gecesi
Eylül ayı sonunda kadar devam edecek olan festival 16 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00’de ‘Opera Gala Gecesi’ konseri ile izleyicilere tekrar kapısını açacak. Soprano Çiğdem Soyarslan, soprano Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü’nün performans sergileyeceği Opera Gala Gecesi, Aspendos’un etkileyici akustiğinde izlenebilecek.
Solist sanatçılar, Orkestra Şefi Lorenzo Castriota Skanderbeg yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde; Puccini, Verdi, Mozart, Lehar, Gounod, Cilea, Bizet, Rossini, Mascagni ve Donizetti eserlerinden oluşan geniş bir repertuar sunacak.

“Kuğu Gölü Balesi” Aspendos’ta
"Kuğu Gölü" balesi, 20 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’de, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından Aspendos Antik Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Çaykovski’nin bestelediği ve M. Petipa ile L. Ivanov’dan sonra A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran tarafından koreografisi yapılan eser, Prens Siegfried ile büyücü Rothbart’ın kuğuya dönüştürdüğü Prenses Odette’in aşkını konu alıyor.
Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, orkestra şefi Tolga Taviş yönetiminde esere eşlik edecek. Eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay’a, kostüm tasarımı Savaş Camgöz’e, ışık tasarımı ise Fuat Gök’e ait.
Festivalde Kazakistan Astana Bale Topluluğu iki performansla sahnede olacak
Astana Bale Tiyatrosu, 22 Eylül Pazar günü saat 21.00’de Aspendos Antik Tiyatrosu’nda Carmen ve Tango Ateşi adlı performanslarıyla seyirci karşısında olacak. Folklorik halk danslarını klasik ve modern bale ile harmanlayan Astana Bale Topluluğu, dünya çapında beğenilen koreografları Alberto Alonso ve Ricardo Amarante yönetiminde flamenko ve tango performansları sergileyecek.
31. Uluslararası Aspendos Opera Ve Bale Festivali kapanış gecesinde Tosca operası sahnelenecek
Festivalin kapanışı, 26 Eylül Perşembe günü saat 21.00’de Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Tosca operası ile gerçekleştirilecek. Rejisör Yiğit Günsoy’un sahneye koyduğu eserde ünlü tenor Paolo Lardizzone, Cavaradossi rolü ile sahnede olacak. Orkestra şefi Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestraları ile koro şefi Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu, başlıca rollerdeki solistlere eşlik edecek. Floria Tosca rolünde Nurdan Küçükekmekçi, Mario Cavaradossi rolünde Paolo Lardizzone, Il Barone Scarpia rolünde Serhat Konukman, Cesare Angelotti rolünde Alaaddin Ataseven, Il Sagrestano rolünde S. Onur Alpaslan, Spoletta rolünde Mustafa Özşamlı, Sciarrone rolünde M. Yusuf Yıldız, Un Carceriere rolünde Yalçın Ünsal ve Un Pastore rolünde Melisa İnançöz sahnede olacak. Dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, koreografi Özge Ay’a, ışık tasarımı ise Mustafa Eski’ye ait.