3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali başlıyor

11.09.2024 14:01:42

3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali başlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali, 13 Eylül Cuma günü saat 10.00’da geleneksel göç duası ve ardından gerçekleşecek Yörük göçü ile başlıyor. Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda yapılacak festival, üç gün boyunca Yörük kültürünü sunarken çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali kapsamında, 13-15 Eylül tarihleri arasında Türk dünyasını bir araya getirecek. Festivalde, Türk dünyasının dört bir yanından gelen yöresel müzik ve dans topluluklarının sahne gösterileri, geleneksel spor müsabakaları, konserlerin yanı sıra geleneksel el sanatları ve geleneksel yemekler de tanıtılacak.

19 ülkeden katılım
Bağımsız Türk Cumhuriyetleri’nden 7, Özerk Türk Cumhuriyetleri’nden 3 ve Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerden 9 ülke olmak üzere toplam 19 bağımsız, özerk cumhuriyet ve ülkeden katılımın sağlanacağı festival, 13 Eylül Cuma günü saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayacak. Ardından temsili Yörük göçü gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak Yörük Göçü Karaalioğlu Parkı’ndaki Büyükşehir Belediye Binası’nda son bulacak. Yörük Festivali’nin ilk günü Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı’nda kurulan festival alanında saat 11.45’ten itibaren gösteri ve sahne etkinlikleri yapılacak. Saat 21.00’de resmi açılış töreninin ardından Ayşe Dinçer konseri düzenlenecek.

Azerin, Uğur Önür ve Ayça Akkın konserleri
Festivalin ikinci gününde ise katılımcı ülkelerin ve toplulukların yöresel kıyafetlerle ile sergileyecek renkli halk dansları gösterileri, cirit oyunları gün boyu izleyenlere keyifli anlar yaşatacak. Festivalin ikinci günü saat 20.00’de farklı dillerde ve tarzlarda okuduğu şarkılarla, müziğin evrensel diliyle kültürlerarası köprüler kuran sanatçı Ayça Akkın konseri düzenlenecek. Saat 20.30’da ise kabak kemanesi ile türkülere ses veren halk müziği sanatçısı Uğur Önür Antalyalılar ile buluşacak. Saat 21.00’de ise “Yol ver Türk’ün bayrağına” isimli şarkısıyla yalnızca Azerbaycan’da değil dünyanın dört bir yanında gönüllerde yer edinen Azerbaycanlı Sanatçı Azerin sahne alacak.

Nefes kesen gösteriler
Festivalin üçüncü gününde de etkinlikler hız kesmeden devam edecek. Konser ve dans gösterilerinin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Yağlı Güreş Kulübü Yağlı Güreş Gösterisi, Peştallı Kulubü Atlı Okçuluk, Kılıç ve Akrobasi Grubu nefes kesen gösterilere imza atacak. Festivalin son gününde Ali Aksoy sazıyla türküler seslendirecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı THM Orkestrası Mevlüt Öz ve Ümran Özdemir Konserinin ardından saat 21.30’da Aradan Çok Yıllar Geçti isimli şarkısı ile bilinen Tuğçe Kandemir unutulmaz bir konser verecek.