23 NİSAN KORTEJİ HALKIN AYAĞINA GİTTİ

23 NİSAN KORTEJİ HALKIN AYAĞINA GİTTİ

Milli bayramlarda Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kortejler bu kez halkın ayağına gitti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle oluşturulan kortej marşlar eşliğinde şehri dolaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da Vali Şehmus Günaydın ile birlikte kortejin önünde yürüyerek halkı selamladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde 23 Nisan Korteji oluşturuldu. Kortejin hareketi öncesi basın mensuplarının soruları üzerine bir açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın, “Bayramımızı arzu ettiğimiz şekilde kutlayamasak da belediyelerimizle, kamu kurum ve kuruluşlarımızla en güzel şekilde kutlamak için gayret gösteriyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara armağan ederek onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Bizler de onları en iyi şekilde yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da 100’üncü yıl kutlamaları için görkemli bir kutlama planladıklarını hatırlatarak “Ancak bu kutlamalar yerine balkonlar ve pencerelerdeki vatandaşlarımızla sevincimizi paylaşarak kutlamaya çalışıyoruz. Evlerde olmamız devletimize, milletimize, ay yıldızlı Türk Bayrağımıza sahip çıkmamıza engel değil. Bu şartlarda da sevincimizi paylaşacağız ve coşkuyla kutlayacağız. Bizlere bugünü miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. İnşallah 101. Yılda daha da görkemli bir kutlama gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Vali ve Başkan’ın açıklamalarının ardından 23 Nisan Korteji Sivas Caddesi’ni takip ederek mahalleleri dolaştı. Kortejin önünde bulunan ve özel olarak 23 Nisan için hazırlanan otobüsün üzerinde Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı yer aldı. Bando takımı marşlar ve türküler seslendirdi. Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da kortejin önünde yürüyerek balkon ve pencerelerinde bulunan vatandaşları selamladı.