2024 YKS ve MSÜ Türkiye şampiyonları Atakum’dan

27.07.2024 11:15:56

2024 YKS ve MSÜ Türkiye şampiyonları Atakum’dan

Samsun’un en gelişmiş ilçesi Atakum, eğitimdeki liderliğini ve marka değerini bir kez daha kanıtladı. Gerçekleşen 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavlarından derece yapan öğrenciler Atakum’dan çıktı.
Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, 2024 YKS ve MSÜ sınavlarında üstün başarı gösteren öğrencileri tebrik ederek, onlara plaket takdim etti. Bu başarılar, Atakum’un eğitimdeki kalitesini ve öğrenci potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi öğrencisi Özge Demiroğlu, Milli Savunma Üniversitesi Sınavı, sayısal alanda Türkiye 1.’si olurken, aynı liseden Eren Ustaoğlu, 2024 YKS sayısal alanda Türkiye 6.’sı, Çağla Gündüz, 2024 YKS’de Temel Yeterlilik Testi (TYT) Türkiye 5.’si ve sayısal alanda Türkiye 53.’sü olarak büyük bir başarıya imza attı. Hatice Nisa Gümüş ise 2024 YKS sayısal alanda Türkiye 16.’sı oldu. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Salih Cenikli, 2024 YKS sözel alanda Türkiye 87.’si olarak büyük bir başarıya imza attı.
Kaymakam Kemal Yıldız, “Öğrencilerimizin elde ettiği bu olağanüstü başarılar, Atakum’un eğitimdeki liderliğini ve marka değerini bir kez daha kanıtlıyor. Bu gençlerimiz, azimleri ve çalışkanlıklarıyla hepimize örnek oldular. Ailelerini, öğretmenlerini ve kendilerini yürekten tebrik ediyorum. Atakum, eğitimdeki başarısıyla her zaman gurur duyacağımız bir ilçe olmaya devam edecek” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik ise “2024 YKS ilk 100’de 4, 1000’de ise 31 öğrencimiz Türkiye derecesi yapmış olup, 10 bin -20 binlere çıkıldıkça bu sayı katlanarak artış göstermektedir. Öğrencilerimizin bu başarıları, ilçemizdeki eğitim kalitesinin ve öğretmenlerimizin özverili çalışmalarının bir sonucudur. Atakum, eğitimde marka bir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyorum. Gelecekte de bu tür başarılarla adımızdan sıkça söz ettireceğimize inanıyorum. Atakum’un eğitimde lider ilçe olma vizyonunu gerçekleştirdiğini görmek mutluluk ve gurur verici. Atakum, eğitimdeki lider konumunu pekiştirerek, geleceğin parlak nesillerini yetiştirmeye devam ediyor. Bu başarı öyküleri, İlçenin eğitimdeki vizyonunu ve potansiyelini bir kez daha ortaya koyuyor. Atakum’da yetişen öğrenciler, aldıkları kaliteli eğitim sayesinde sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda ahlaki ve sosyal değerleriyle de öne çıkıyor. Eğitimdeki bu başarıların ardında, öğrencilerin azmi, öğretmenlerin özverisi ve ailelerin desteği yatıyor. İlçedeki okullar, modern eğitim yöntemleri ve donanımlı öğretim kadrosuyla öğrencilere en iyi imkanları sunarak, onların geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerini sağlıyor. Atakum’un eğitimdeki bu başarısı, bölgesel olarak eğitim kalitesinin yükselmesine katkı sağlıyor. Her yıl artan başarı grafiğiyle, Atakum’un eğitimde lider ilçe olma vizyonunu gerçekleştirdiğini görmek mutluluk ve gurur verici" diye konuştu.