20. Yenice Barış ve Kültür Festivali sona erdi

20. Yenice Barış ve Kültür Festivali sona erdi

20. Yenice Barış ve Kültür Festivali sona erdi

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 20.’si düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali sona erdi. 3 gün süren festival, Yenice halkına unutulmaz anlar yaşattı.
Festivalin son gününde yüzlerce kişinin meydanları doldurduğu alanda sanatçı İlkay Akkaya, birbirinden güzel şarkılarıyla unutulmaz bir final yaptı. Konserde vatandaşlar Akkaya’nın şarkıları ile unutulmaz bir akşam yaşayarak halaylarla barış gününü kutladı. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, eşsiz dinletiyi Yenicelilerle birlikte dinledi. Meydanların dolup taştığı alanda İlkay Akkaya sevenleri için şarkılarını seslendirdi. Festival, Zafer Bayramında Zafer Yürüyüşü ve Fener Alayı ile başladı. Ardından, Türk sinemasından ’Beynelmilel’ film gösterimi gerçekleştirildi.
Festivalin ikinci günü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrasının ve Cengiz Sağlam’ın konserleriyle müzikseverleri bir araya getirdi. Katılımcılar, bu etkinliklerde keyifli anlar yaşadı. İnönü-Churchill Barış Parkında ’Barış Vagonu’ ziyaret edildi ve barış paneli düzenlendi. Etkinlik kapsamında Yenice Sıdkı Baba Cemevi Semah Ekibi sahne aldı. Akşam saatlerinde Silver Kesici ve İlkay Akkaya’nın sahne aldığı konserle festival sona erdi. Sanatçılar geniş repertuvarını Yeniceliler için söyledi. Vatandaşlar birbirinden eşsiz şarkılara eşlik etti. Sanatçılar sevenleri tarafından ayakta alkışlandı.
Yenice’nin önemine ve her zaman hak ettiği değeri alacağına vurgu yapan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Ben seçimden önce bir söz verdim. Yenice bundan sonra ne gönülden ırak ne de gözden ırak olacak. Yenice yüreğimin tam orta yerinde. Bundan sonra Yenice hak ettiği yeri alacak. Yenice kültürün, sanatın başkenti olacak" dedi.