20. Yenice Barış ve Kültür Festivali 30 Ağustos’ta başlıyor

27.08.2024 16:34:41

20. Yenice Barış ve Kültür Festivali 30 Ağustos’ta başlıyor

Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 20. Yenice Barış ve Kültür Festivali 30 Ağustos’ta başlıyor. 3 gün sürecek festivalde, fener alayından sinema gösterimine, panellerden konserlere kadar birçok etkinlik yer alacak.
Her yıl Dünya Barış Günü vesilesiyle geleneksel olarak düzenlenen Yenice Barış ve Kültür Festivali’nin 20’ncisi 30 Ağustos-1 Eylül arasında gerçekleştirilecek. Festival, 30 Ağustos Cuma günü,’Zafer Yürüyüşü ve Fener Alayı’ ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayacak yürüyüş, Yenice Sıdkı Baba Cemevi önünde sona erecek. Yürüyüş sonrası, katılımcılar Türk sinemasının önemli eserlerinden birinin gösterileceği Beynelmilel film gösterimine katılabilecek.
Festivalin ikinci gününde Cengiz Sağlam konseriyle başlayan etkinlikler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası’nın sahne alacağı konserle devam edecek. Yenice Sıdkı Baba Cemevi önünde gerçekleşecek etkinlikler, katılımcılara unutulmaz müzik ziyafeti sunacak.
1 Eylül Pazar günü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda başlayacak etkinliklerde ise çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ’Barış Güvercinleri’ uçurulacak. Ardından İnönü-Churchill Barış Parkı’na yapılacak Barış Yürüyüşü ile sembolik olarak Barış Vagonu ziyaret edilecek. Gerçekleştirilecek Barış Paneli’nde, Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, gazeteciler Yaşar Öztürk ve Çetin Yiğenoğlu gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak. Festivalin akşam bölümünde ise sanatçılar İlkay Akkaya ve Silver Kesici konser verecek, Yenice Sıdkı Baba Cemevi’nde Semah hizmeti yapılacak.
Etkinlikler için belirlenen saatlerde eski adliye önünden otobüs kaldırılacak.