Tarih: 01.09.2024 12:26

2. Kommagene bienali, SANKO Holding ana sponsorluğunda "iyileşmek" temasıyla kapılarını açtı

Facebook Twitter Linked-in

Kapsadığı alan ve açık hava yerleştirmeleri ile Türkiye’nin en önemli çağdaş sanat etkinliklerinden biri haline gelen Kommagene Bienali, SANKO Holding ana sponsorluğunda “İyileşmek” temasıyla düzenleniyor.
LAM Derneği koordinasyonunda, Adıyaman Valiliği ev sahipliğinde ve SANKO Holding ana sponsorluğunda gerçekleştirilen bienalin bu yılki teması, bölgeyi derinden etkileyen yıkıcı depremin ardından "iyileşmek" olarak belirlendi. Kommagene Bienali, sanatçılardan iyileşme ve yeniden doğuş temalarını ele alan eserler talep ederek, toplumsal ve bireysel iyileşmenin sanat aracılığıyla nasıl mümkün olabileceğini gözler önüne seriyor.
Bu yıl, Macaristan’dan Prof. Eros Istvan küratörlüğünde, bienale 20 farklı ülkeden 53 sanatçı katılıyor. Bu sanatçılar, bölgeyi sarsan zorlu bir dönemin ardından, iyileşmenin gücünü ve sanatın bu süreçteki rolünü farklı perspektiflerden irdeleyecek eserlerini sergiliyor. Adıyaman’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini sanatla buluşturan 2. Kommagene Bienali kapsamında eserlerin sergilendiği mekanlar arasında Nemrut Dağı, Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü, Karakuş Tümülüsü, Belören Köyü ve Perre Antik Kenti gibi hem doğa hem de arkeolojiyle iç içe geçmiş alanlar bulunuyor. Bu tarihi mekanlar, sanat eserlerinin sergilendiği yerler olarak, geçmişin mirası ile sanatın iyileştirici gücünü bir araya getiriyor.
Bu yıl ayrıca, 3 Adıyamanlı sanatçının yer aldığı paralel bir sergi de gerçekleştiriliyor. Sergi, yerel sanatçıların gözünden iyileşme temasını işleyerek bölgenin kültürel mirasını ve fark oluşturucu potansiyelini ön plana çıkaracak.
Nemrut Dağı Zirvesi’nde açılışı gerçekleştirilen bienal, farklı ülkelerden gelen yazarların katılımıyla, güneşin ilk ışıkları eşliğinde iyileşme ve umut dolu bir başlangıç yaptı. Aynı gün, zirvede Moğolistan’dan gelen NEG-UUDEL Performance Art Group, izleyicilere eşsiz bir performans sundu. Kommagene Bienali, sanatın ve kültürün iyileştirici gücünü vurgulayan eserlerle dolu bir program sunuyor.
SANKO Holding, üretim tesislerinin bulunduğu Adıyaman ilinde, şirketin 120.yılına ithafen desteklediği bienale, bu eşsiz deneyimi paylaşmak üzere tüm sanatseverleri davet ediyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB