Tarih: 13.09.2024 11:37

2 hafta boyunca Cumayeri’nde olacak

Facebook Twitter Linked-in

DÜZCE(İHA) – Düzce Sağlık Müdürlüğüne bağlı mobil kanser tarama tırı Cumayeri ilçesinde iki hafta boyunca sağlık taraması yapacak.
Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen mobil sağlık tarama tırı faaliyete geçtiğinden bu yana köy köy mahalle mahalle gezerek halkın ayağına gidip vatandaşları hem bilgilendiriyor hem de kanser taraması yapıyor. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde görevli personel kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri konularında bilgilendirme, kanserden korunacak sağlıklı yaşam şartlarına yönlendirmek ve kanser taraması yapmak amacıyla, 2 hafta boyunca Cumayeri ilçesinde mobil kanser tarama aracı ile sağlık taraması gerçekleştirilecek. 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlara rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası kadınlara da bağırsak kanseri taramalarını ücretsiz olarak yapıyor.
Mobil Kanser Tarama hizmetini halkın ayağına götürerek sağlık taraması yaptıklarını işaret eden Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz halkı sağlık taramasına davet ederek “Amacımız farkındalığı artırmak ve hastalığa erken tanı koyup erken tedaviye başlayarak, kansere bağlı ölümleri azaltmak” olduğunu belirtti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB