Yıldırım Belediyesi, Ramazan'ın manevi atmosferini çocuklara yaşatmak amacıyla özel bir tekne orucu iftar programı gerçekleştirdi. Oruç tutmanın heyecanını ve mutluluğunu ilk kez deneyimleyen minikler, bu anlamlı günde arkadaşlarıyla birlikte iftar sofrasında buluştu.
Osmanlı'dan günümüze uzanan tekne orucu geleneği, bu Ramazan'da Yıldırım'da 6-10 yaş arası çocuklarla yeniden hayat buldu. Çocukları oruç ibadetine alıştırmak ve Ramazan'ın derin manevi değerini hissettirmek için düzenlenen etkinlikte, minikler öğle namazını müteakip okunan ezanla birlikte oruçlarını açtı.
İftarın ardından çocuklar, Yıldırım Belediyesi tarafından kendileri için hazırlanan eğlence dolu etkinliklere katılarak günlerini renklendirdi. Bu özel organizasyon, minik katılımcılar için hem öğretici hem de keyifli, unutulmaz bir Ramazan anısına dönüştü.
Tekne orucunun önemli bir gelenek olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Yıldırım Belediyesi olarak evlatlarımıza orucu ve ibadeti sevdirmek amacıyla bu yıl da tekne orucu etkinliği düzenledik. Çocuklarımızı erken yaşta ibadete alıştırmak çok önemli" dedi. Başkan Yılmaz, "Tekne orucu geleneği ile evlatlarımız hem oruca hem de Ramazan'ın manevi iklimine alışmış oluyorlar. Yarım günlük oruçlarını tutan çocuklarımızı kutluyorum. Ramazan'ın feyzi ve bereketi hanelerimizden eksik olmasın" ifadelerini kullandı.