Son Günlerdeki Yoğun Akın
Yeni yıla sayılı günler kala ehliyet, kimlik kartı ve pasaport gibi işlemlerini halletmek isteyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşturdu. Yeni yılda gelecek harç ücretleri ve zamlardan etkilenmek istemeyen her yaştan vatandaş, işlemlerini tamamlamak için sıraya girdi. Fatih İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde yaşanan bu yoğunluk ve uzun bekleme süreleri kameralara yansıdı.
Müdürden Randevu Uyarısı
Fatih İlçe Nüfus Müdürü Zülküf Sis, her yıl sonunda değerleme oranlarıyla birlikte değerli kâğıtlarda ücret artışı olduğunu belirterek, vatandaşların bu zammı önlemek için işlemlerini hızlandırdığını ifade etti. Sis, "Biz bütün vatandaşlarımızdan randevu alarak gelmelerini istiyoruz. İşlemlerini bir an önce yapmalarını ve son güne bırakmamalarını temenni ediyoruz. Vatandaşlarımız 1-2 ay önce başvursalardı bu yoğunlukla karşılaşmazlardı" dedi.
Vatandaşların Zam Endişesi
Nüfus müdürlüğüne gelen Emir Tural, "Genelde yılbaşından sonra harçlara zam geldiği için yoğunluk oluyor. İnsanlar şimdiden işlerini bitirmeye çalışıyorlar" diyerek durumu özetledi. Ehliyetini almak için gelen Melih Mete Azak ise, "Seneye yılbaşından sonra harçlara zam olmasın diye zam gelmeden önce alayım dedim" şeklinde konuştu.
Genel Bir Kalabalık Görüntüsü
Vatandaş Ferman Demir ise yoğunluğun sadece nüfus müdürlüğüne özgü olmadığını belirterek, "Kaymakamlıkta her alanda böyle. Yoğun bir kalabalık var" ifadelerini kullandı.