Türkiye Yelken Federasyonu 2025-2026 Yelken Ligi kapsamında düzenlenen IQ Foil 2. Ayak Türkiye Yeşilay Şampiyonası, Didim Belediyesi'nin ev sahipliğinde start aldı.
Didim, daha önce 3-7 Şubat tarihleri arasında ILCA 3. Ayak Türkiye Şampiyonası'na da ev sahipliği yapmış ve ulusal ölçekteki bu önemli organizasyonlarla spor camiasında adından sıkça söz ettirmişti. İlçe, art arda gerçekleştirilen şampiyonalarla spor turizmi alanındaki iddiasını bir kez daha ortaya koyuyor.
25 Şubat'a kadar devam edecek organizasyonda, Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcular, Ege'nin incisi Didim'in turkuaz sularında IQ Foil disiplininde kıyasıya mücadele edecek.
Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, "Türkiye Yelken Federasyonu Yelken Ligi kapsamında düzenlenen IQ Foil 2. Ayak Türkiye Yeşilay Şampiyonası'nın Ege'nin incisi Didim'de gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye'nin farklı noktalarından gelen sporcularımız, performanslarını sergileme fırsatı bulacak. İlçemizin ulusal düzeyde böylesine prestijli bir organizasyona ev sahipliği yapması, Didim'in spor turizmi açısından geldiği noktayı göstermektedir. Organizasyona katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.