Venezuelalı muhalif lider Maria Corina Machado, Beyaz Saray'da gerçekleştirdikleri toplantı sırasında Nobel Barış Ödülü madalyasını ABD Başkanı Donald Trump'a takdim etti. Trump, bu jesti "karşılıklı saygının harika bir göstergesi" olarak nitelendirdi.
Machado, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu hareketi Trump'ın özgürlükler için gösterdiği benzersiz bağlılığın bir simgesi olarak yaptığını vurguladı. "Venezuela halkının demokratik hakları için yürüttüğü mücadele" nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen lider, madalyayı bu bağlamda takdim ettiğini belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, kendi sosyal medya platformu Truth'tan yaptığı paylaşımda, Machado ile tanışmanın bir onur olduğunu ifade etti. "Çok şey yaşamış harika bir kadın" diye tanımladığı Machado'nun, yaptığı çalışmalar nedeniyle kendisine Nobel madalyasını verdiğini doğruladı ve kendisine teşekkür etti.
Trump ve Machado, dün akşam Beyaz Saray'da bir araya gelmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Başkan'ın bu görüşmeyi sabırsızlıkla beklediğini ve Venezuela halkı için cesur bir ses olan Machado ile olumlu bir görüşme beklediğini açıklamıştı.
1967 Venezuela doğumlu Maria Corina Machado, Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimine karşı verdiği mücadele ile tanınıyor. Geçtiğimiz 3 Ocak'ta Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Machado, daha önce yaptığı açıklamalarda bu ödülü Trump'a vermeyi planladığını ifade etmişti.