Pusula Portföy'ün "Türkiye Fon Haritası" Raporu, 2025 yılında fon piyasasının demografik ve bölgesel dağılımını ortaya koydu. 31 Aralık 2025'te Türkiye genelinde fon büyüklüğü 8,5 trilyon TL'yi aşarken, fon yatırımcılarının ortalama yaşı 45-49 bandında yoğunlaştı. Yatırımcı yaş ortalamasının en genç olduğu iller ise 25-29 yaş aralığıyla Niğde ve Kırıkkale olarak öne çıktı.
Raporun 2025 verilerine göre, fon sahibi kişi sayısı 5 milyon 720 bin kişiye ulaştı. Kişi başına düşen ortalama fon büyüklüğü ise 1 milyon 489 bin TL'ye çıktı. Demografik dağılımlar, fon piyasasının geniş ve farklı yaş gruplarına yayılan bir yatırımcı profiline ulaştığını gösterdi.
2025 yılında yatırımcılar arasında en popüler fon "katılım şemsiye" olurken, en yüksek portföy yönetimi çeken fon "serbest şemsiye" fonları oldu. 39 yaşın altındakiler yoğunlukla "hisse senedi şemsiye", 39-69 yaş arasındakiler ise "katılım şemsiye" fonlarına talep gösterdi. İl bazında İstanbul "serbest şemsiye fonu", Türkiye'nin geri kalan illerinin büyük çoğunluğu ise "katılım şemsiye fonu"nu tercih etti.
Şehirler bazında ortalama portföy büyüklükleri incelendiğinde, İstanbul yaklaşık 2 milyon TL ile ilk sırada yer aldı. Buna karşılık, Hakkari kişi başına düşen 40 bin TL ile son sırada yer aldı. Nüfusuna göre yatırımcı oranı en yüksek şehir ise yüzde 17,34 ile Muğla oldu.
Rapor, 2025 yılında bazı kentlerin fon büyüklüğünde büyük artışlar yaşandığını gösterdi. Edirne'nin ortalama portföy büyüklüğünde 2024'e göre yüzde 321 artış gözlendi. Mardin, Sinop, Yozgat ve Kırşehir de yüksek artış oranlarıyla dikkat çekti.