Tarih: 13.02.2026 13:17

TÜRGEV 5. Ulusal Öğrenci Kongresi başladı

Facebook Twitter Linked-in

Akademik Çalışmalar Sahneye Çıktı

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) tarafından düzenlenen 5. Ulusal Öğrenci Kongresi başladı. Kongrede, lisans ve lisansüstü öğrencilerin yıl boyunca hazırladıkları akademik çalışmaların bildiri sunumları paylaşıldı.

Protokol ve Katılımcılar

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Ayasofya Yerleşkesi'ndeki açılış programına TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Akıncı Yılmaz, TÜRGEV Meclis Üyesi Mevlüt Uysal, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı ve çok sayıda misafir katıldı.

Geleceğin Sorumluluğu Gençlerde

TÜRGEV Üyesi Mevlüt Uysal, gençlerin iyi yetişmesinin önemine vurgu yaparak, "Gençler, eğer kendinden önceki nesillerden daha başarılı olmazsa dünya daha kötüye gider. Önümüzdeki dönemde dünyanın daha iyi olmasından da olmamasından da gençler sorumludur. Bir gün bu koltuklarda onlar olacak" dedi.

Düşünce ve Emeğin Buluşması

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Akıncı Yılmaz ise platform çalışmalarının önemini anlattı: "Platform çalışmaları; gençlerin ihtisas alanlarında derinleşirken aynı zamanda disiplinler arası düşünme becerisi kazandığı bir zemin. Burada sunulan her bildiri, sabırla yürütülmüş bir arayışın ve ciddiyetle kurulan bir düşünce sürecinin izini taşıyor."

Yoğun Bir Akademik Program

Program, öğrencilerin Dr. Melike Gündüz başkanlığında hazırladığı 'Göç Bağlamında Toplumsal Yansımalar' konulu sunumla devam etti. Kongreye 100 öğrenci katılırken, tüm platformlarda toplam 150 ders gerçekleştirildi. Süreci başarıyla tamamlayan 42 öğrenciden 35'i bildirisini tamamlayarak kongre programına dahil olmaya hak kazandı. İki aşamalı değerlendirme sonucunda kongrede 29 bildiri sunumu yapıldı. Kongre, 14 Şubat Cumartesi günü saat 17.00'ye kadar devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB