Washington'da Tarihi Buluşma
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze Şeridi'ne yönelik çalışmalar hakkında önemli bir açıklama yaptı. Trump, büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladığı Gazze Barış Kurulu üyeleriyle 19 Şubat'ta başkent Washington DC'deki Donald J. Trump Barış Enstitüsü'nde bir araya geleceğini duyurdu.
5 Milyar Dolarlık İnsani Destek
Başkan Trump, kurul üyelerinin Gazze'deki insani yardım ve yeniden inşa çalışmaları için 5 milyar dolardan fazla bağışta bulunduklarını aktardı. Ayrıca, üye devletlerin Gazze Şeridi'ne konuşlandırılması planlanan Uluslararası İstikrar Gücü için binlerce personel tahsis ettiğini açıkladı.
Hamas'a Silahsızlanma Çağrısı
Trump, Hamas'ın ateşkes anlaşması kapsamındaki silahsızlanma taahhüdünü hızlı bir şekilde yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi. "Barış Kurulu, tarihteki en önemli uluslararası kuruluş olacağını kanıtlayacak ve bu kurulun başkanlığını yapmak benim için bir onurdur" ifadelerini kullandı.