Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası, dört golün atıldığı ve 2-2'lik eşitlikle sonuçlanan son derece hareketli bir bölüm oldu.
Maçın henüz 7. dakikasında, Pina'nın savunma arkasına attığı uzun pasla topla buluşan Muçi, aşırtma vuruşuyla Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Fenerbahçe, bu erken şoku atlatmakta gecikmedi. 14. dakikada İsmail Yüksek'in pasında ceza sahası içinde kalan Talisca, skoru 1-1'e getiren golü kaydetti.
35. dakikada sol kanattan Asensio'nun pasını ceza sahasında kontrol eden Kerem Aktürkoğlu, sol çaprazdan yaptığı vuruşla misafir takımı 1-2 öne geçirdi. Ancak Trabzonspor, ilk yarının bitimine yaklaşırken tekrar dengeyi sağladı. 43. dakikada Lovik'in sol taraftan yaptığı ortada Onuachu'nun kafa vuruşu topu ağlara göndererek skoru 2-2'ye getirdi.
İlk yarıda başka pozisyonlar da yaşandı. 6. dakikada Asensio'nun ortasında Skriniar'ın vuruşunda Lovik topu çizgi üzerinden çıkardı. 28. ve 33. dakikalarda Onuachu'nun kafa vuruşları ise isabet bulamadı. Hakem Halil Umut Meler yönetimindeki karşılaşmada, Talisca ve Guendouzi (Fenerbahçe) ile Augusto, Onana ve Lovik (Trabzonspor) sarı kart gördü.