Mersin'in Tarsus ilçesinde, yol üzerinde ters yönde ilerleyerek akrobatik hareketler yapan motosiklet sürücüleri, jandarma ekiplerince tespit edildi. Bu davranışlarıyla hem kendi güvenliklerini hem de diğer sürücü ve yayaların can güvenliğini tehlikeye atan 3 kişi yakayı ele verdi.
Mersin İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde, motosikletlerin tescil plakaları belirlendi. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında, tespit edilen bu plakalara toplamda 30 bin 734 Türk Lirası idari para cezası uygulandı.
İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mersin'in huzurunu ve güvenliğini sürekli kılmak için benzer çalışmaların aralıksız devam edeceği vurgulandı. Yetkililer, trafik kurallarına uyulması ve kamu düzeninin korunması konusundaki kararlılıklarını bir kez daha gösterdi.