Tarih: 09.01.2026 11:53

Tarkan'ın 946 milyonluk eğitim bağışı iddiaları yalanlandı

Facebook Twitter Linked-in

İddialar Sosyal Medyada Hızla Yayıldı

Son günlerde sosyal medyada, ünlü sanatçı Tarkan Tevetoğlu'nun Sivas'ta okul, kütüphane ve spor tesisi yapımı için 22 milyon dolar (yaklaşık 946 milyon lira) bağışta bulunduğu iddiaları yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı ve binlerce beğeni aldı. İddialar bazı basın kuruluşları tarafından da haberleştirildi.

Resmi Açıklama Gerçeği Ortaya Koydu

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu paylaşımlar ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. İddialara konu edilen bağışlarla ilgili olarak resmi kurumlarımıza yapılmış herhangi bir müracaat bulunmamaktadır" denilerek iddialar kesin bir dille yalanlandı. Açıklama, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yapıldı.

Sivaslıların Tepkisi: Sevindik, Sonra Üzüldük

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Sivaslılar, yardım haberini duyduklarında sevindiklerini ancak doğru olmadığını öğrendiklerinde üzüldüklerini ifade etti. Vatandaşlar, "Keşke doğru olsaydı. Tarkan'ı severiz, önce sevindik sonra üzüldük" şeklinde duygularını paylaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB