Edirne'de akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca şiddetini artıran sağanak yağış, şehir genelinde ulaşımı olumsuz etkiledi. Yoğun yağmur, ana caddelerde hızla su birikintilerinin oluşmasına neden oldu.
Atatürk Bulvarı'nda saat 21.30 sıralarında seyir halinde olan 22 AAV 176 plakalı otomobil, yoldaki derin su birikintisini fark edemeyince ani bir şekilde kontrolden çıktı. Araç, ilk olarak yol kenarındaki bir aydınlatma direğine çarptı, ardından savrularak orta refüje bindirdi ve ancak bu şekilde durabildi.
Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine trafik ekipleri sevk edildi. Ekipler, hasarlı aracın bulunduğu bölgede başka kazaların yaşanmaması için hızla güvenlik önlemi aldı. Yoğun yağış altında görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle, polis ekipleri yola dubalar yerleştirerek trafiği yavaşlattı ve sürücüleri uyardı.
Olay yerine çağrılan çekici ile kaza yapan otomobil bölgeden uzaklaştırıldı. Trafik polisi, kazanın kesin nedenini ve oluş şeklini tespit etmek üzere detaylı bir inceleme başlattı.