Geleneksel İftar Sofraları Kuruluyor
Sorgun Belediyesi, her yıl geleneksel hale gelen iftar çadırında her yaştan vatandaşa iftar menüsü hizmeti vermeye devam ediyor. Ramazan ayının manevi iklimini dayanışma ruhuyla birleştiren belediye, ilçede kapsamlı bir iftar organizasyonu gerçekleştiriyor.
Hijyenik ve Besleyici Menüler Hazırlanıyor
Her gün yaklaşık bin kişiye sıcak yemek ulaştıran belediye, hem iftar sofralarında vatandaşları ağırlıyor hem de evinden çıkamayan yaşlı ve hasta vatandaşları unutmuyor. Belediye aşevinde uzman aşçılar tarafından hazırlanan menüler, besin değerleri ve hijyen standartları gözetilerek pişiriliyor.
Başkan Ekinci'den Açıklama
Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci, "Sorgun Belediyesi olarak her sene olduğu gibi bu sene de iftar çadırımızı Şakir Efendi Şehir Meydanı'na yerleştirdik. Çadır içerisinde 400-450 civarında ziyaretçimiz oluyor. Ama bunun yanı sıra evlerinde yaşlılarımız, hastası olanlar var. Onlara ve görevdeki kurum personellerine yemek gönderiyoruz. Dolayısıyla 1 günde yaklaşık bin kişilik bir yemek çıkartılıyor" dedi.
Hayırsever Desteği ve Dualar
Başkan Ekinci, her sene iftar yemeğinin bir hayırsever tarafından üstlenildiğini belirterek, "Ramazan'ın birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini Cenabı Allah'tan niyaz ederim. Tabii ki Ramazan ayı bereket ayıdır. İnşallah bereketini de hep beraber görürüz. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum" ifadelerini kullandı.