Sındırgı ilçesine bağlı Umurlar Kırsal Mahallesi'nde bitişik nizamda bulunan iki evde çıkan yangın paniğe neden oldu. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında, 1 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüyerek bitişikteki eve de sıçradı. Alevleri fark eden mahalle sakinleri, kendi imkanlarıyla ilk müdahaleyi yaparak olay yerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sındırgı İtfaiye Grup Amirliği ve Sındırgı Belediyesi ekiplerinin gelmesini sağladı.
Ekiplerin çalışması sonucu yangın söndürülürken, evler kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında evde bulunan Nuray Bayrak yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ev sahipleri Nuray ve Kibariye Bayrak kardeşlerin yaşadığı olayda can kaybı yaşanmaması ise olumlu bir gelişme olarak kaydedildi.
Olay yerinde jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı. Sındırgı Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Gökçe ile Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Murat Seyman da aileyi ziyaret ederek hasar tespiti ve ihtiyaçlara yönelik incelemede bulundu.