Kocaeli'de bir vatandaş, Katılım Evim firmasıyla yaşadığı sorunları internet üzerinden şikayet etti. Daha önce de aynı firmanın İzmit şubesinden ciddi sıkıntılar yaşayan vatandaş, iyi niyetle hareket ederek bir kez daha aynı şubeyi tercih etti. Ancak bu iyi niyet, beklenmedik bir tehditle karşılık buldu.
Yeni bir ödeme planına katılıp süreci tamamlayan vatandaş, hakkı olan parayı almak için firma ile iletişime geçti. Burada karşılaştığı manzara ise şok ediciydi. Firma çalışanları, "Şikayetini silmezsen paranı alamazsın" diyerek açıkça baskı uyguladı. Müşteri, bu tehditkar tutum karşısında ne yapacağını şaşırdı.
Yaşadıklarını anlatan vatandaş, "Bugün şubeye gittiğimde açıkça, 'Şikayetinizi silmezseniz, teslimatınız genel merkez tarafından onaylanmaz' şeklinde tehdit içeren bir ifadeyle karşılaştım" dedi. Bu yoğun baskı altında, daha önce 'Şikayetvar' platformuna yazdığı şikayetini silmek zorunda kaldığını ifade etti. Hem ödemesinin tekrar gecikmesi hem de şikayetini sildirmek için maruz kaldığı bu muamele, güvenini tamamen sarsmış durumda.
Müşteri, yaşadığı bu rahatsız edici ve güven sarsıcı durumun ardından bir çağrıda bulundu. Katılım Evim'in konuyu derinlemesine incelemesini, özellikle İzmit şubesindeki bu yaklaşımın araştırılmasını talep etti. Amacı, hiçbir başka müşterinin benzer bir baskıya maruz kalmaması için gerekli adımların bir an önce atılması.