Siirt genelinde etkili olan kar ve fırtına, Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerinde ulaşımı olumsuz etkiledi. Yolda mahsur kalan araçlar ve vatandaşlar için Siirt İl Özel İdaresi ekipleri acil kurtarma çalışmaları başlattı. Gelen ihbarlar üzerine bölgelere sevk edilen ekipler, hızlı bir şekilde müdahalede bulunarak zor durumdaki vatandaşlara ulaştı.
Eruh ilçesine bağlı Milan köyünde, ilçe merkezine gitmekte olan bir hususi pikap, yoğun kar nedeniyle yolda kaldı. Araç içerisinde bulunan yaşlı ve çocuklar, ekiplerin titiz çalışması sonucu güvenli bir şekilde kurtarıldı ve tekrar köylerine ulaştırıldı. Benzer şekilde, diğer ilçelerde mahsur kalan araçlar da ekiplerin yoğun mesaisiyle güvenli alanlara alındı.
Öte yandan, Pervari ilçesinin Geçittepe köyünde bir ambulans da olumsuz hava koşullarına yenik düşerek yolda mahsur kaldı. Yapılan kurtarma çalışmaları neticesinde ambulans da güvenliğe kavuşturuldu.