Menü GÜNCEL VE  DOĞRU HABERİN ADRESİ; 'KAYSERİ GÜRHABER'
Tarih: 11.01.2026 13:33
Modern Pentatlonda Türkiye'nin ilk 5 branşlı tesisi açıldı

Modern Pentatlonda Türkiye'nin ilk 5 branşlı tesisi açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Tesis Tanıtımı ve Yarışlar
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Serhat Aydın, yeni sezon öncesinde federasyonun hedeflerini ve yeni tesisleri değerlendirdi. Ankara'da düzenlenen Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Olimpik Ulusal Sıralama 1 yarışlarına Türkiye'nin her bölgesinden 55 erkek ve 40 kadın sporcunun katıldığını belirten Aydın, "İnşallah olimpiyat yolunda çocuklarımızdan burada büyük başarılar bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de Bir İlk
Serhat Aydın, Türkiye'de ilk defa 5 branşın aynı anda yapılabileceği bir tesisi sporculara kazandırdıklarını vurguladı. Aydın, "Türkiye'deki ilk teleskopik açılır-kapanır havuzu federasyona kazandırdık. Burada engel parkurumuz, eskrim salonumuz, atletizm ve koşu alanımız ile havuzumuzu bu sene hizmete sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Olimpiyat Hedefleri
Federasyonun yeni sezon beklentilerine de değinen Başkan Aydın, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda 4 kota beklediklerini açıkladı. Aydın, "İnşallah burada 1 kadın, 1 erkek olarak 2 altın madalyayla dönmeyi planlıyoruz" diyerek iddialı hedeflerini paylaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB