Türkiye ile Nijerya arasındaki kültürel diyaloğu güçlendirmek amacıyla başkent Abuja'da düzenlenen "İki Aşa-İki Kültür, Tek Vizyon" fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü. Ankara Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Nijerya Cumhurbaşkanlığı Sanat, Kültür ve Ekonomi Özel Asistanlığı Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen sergi, iki ülkenin insanlarını, şehirlerini ve tarihi mekânlarını bir araya getirdi. Açılış, Ankara Büyükelçisi Mehmet Poroy ve Nijerya Cumhurbaşkanlığı Özel Asistanı Ayomide Adeagbo'nun katılımıyla, diplomatik misyon üyeleri ve sanatçıların yoğun ilgisi eşliğinde yapıldı.
Sergide, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Selinus Arkeolojik Yüzey Araştırmaları Başkanı Doç. Dr. Tuna Akçay'ın seçkin fotoğraf eserleri, Nijeryalı sanatçılar Sope Adelaya ve Anigbogu Ozioma Uche'nin çalışmalarıyla birlikte sergilendi. Akçay'ın, Gazipaşa'nın doğal, kültürel ve tarihi değerlerini yansıtan fotoğrafları özel bir ilgi odağı oldu ve bölgenin uluslararası tanıtımına önemli bir katkı sağladı.
Serginin en dikkat çeken yönlerinden biri, Doç. Dr. Tuna Akçay'ın fotoğrafları aracılığıyla Selinus Antik Kenti'nin Nijerya'da tanıtılması oldu. Gazipaşa'nın arkeolojik hafızasında kritik bir yere sahip olan Selinus, bu etkinlikte yalnızca bir fotoğraf konusu olarak değil, Türkiye'nin köklü tarihi mirasını temsil eden güçlü bir kültürel değer olarak yabancı izleyicilere sunuldu. Sanat, burada estetik bir paylaşımın ötesine geçerek, arkeolojik mirasın uluslararası görünürlüğünü artıran bir araç işlevi gördü.
"İki Aşa - İki Kültür, Tek Vizyon" sergisi, Türkiye ve Nijerya'nın estetik hafızasını ortak bir platformda buluşturdu. İki farklı coğrafyanın renklerini, ruhunu ve hikâyelerini tek bir vizyonda birleştiren sergi, yeni kültürel köprülerin inşasına katkı sunarak sanatın birleştirici gücünü bir kez daha kanıtladı. Sergi, sanatseverleri Ankara Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde ağırlamaya devam edecek.