Bartın'da, 18 ay önce tüfekle vurulan ve sanatçı Hande Yener tarafından sahiplenilen Ateş isimli köpekle ilgili davanın ikinci duruşması görüldü. Tanıkların çarpıcı ifadelerinin yer aldığı duruşmada mahkeme, Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün de davaya müdahil edilmesine karar verdi.
22 Temmuz 2024'te Bartın Orduyeri Caddesi'nde meydana gelen olayda M.B., bahçesine giren köpeği tüfekle yaralamıştı. Vücudundan 20'yi aşkın saçma çıkarılan köpek, Bartın ve Zonguldak'taki masraflı tedavilerin ardından İstanbul'a nakledilmiş ve Hande Yener tarafından sahiplenilerek tedavi masrafları üstlenilmişti. Duruşmaya katılan hayvansever Neriman Çavlı, şüphelinin mahkemedeki pişkin tavırlarının kendilerini üzdüğünü ve en ağır cezanın verilmesini istediğini belirtti.
Davaya katılan bir diğer hayvansever Neşe Yıldırım, olay yerindeki izlenimlerini paylaştı. Yıldırım, yaralanan hayvanın mahallede sevilen, uysal ve bakılan bir köpek olduğunu, şüphelinin ise sıkıntılı bir kişi olarak bilindiğini ifade etti. Tanıkların aktardığına göre, M.B.'nin hayvanın sadece evine yaklaştığı için ateş ettiği ve olay anını çevredeki birçok kişinin, hatta oynayan çocukların gördüğü öne sürüldü.
Bartın Adliyesi'nde tutuksuz yargılanan M.B., tanıklar, avukatlar ve hayvanseverlerin katılımıyla gerçekleşen duruşmanın ardından mahkeme, bir sonraki duruşmayı 4 ay sonraya erteledi.