Tarih: 26.02.2026 11:21

Şalvar ustası Hacı Tümay 66 yıldır geleneksel mesleğini yaşatıyor

Facebook Twitter Linked-in

Yarım Asrı Aşan Bir Dükkan

Adıyaman'da şalvar ustası Hacı Tümay, 66 yıldır sürdürdüğü terzilik mesleğini 57 yıldır aynı 12 metrekarelik dükkanda icra ediyor. Küçük yaşlarda başladığı bu sanatta ustalaşan Tümay, geleneksel kıyafetlerin başında gelen şalvarın dikimini titizlikle yapmaya devam ediyor.

Kaybolan Bir Mesleğin Sesi

Teknolojinin gelişmesiyle terzilik mesleğinin eski önemini kaybettiğini vurgulayan Hacı Tümay, çırak ve eleman bulmakta büyük zorluk çektiklerini belirtiyor. Mesleğin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren usta, gençlerin bu geleneksel sanata ilgi göstermemesinden yakınıyor.

Kültüre Adanmış Bir Ömür

Uzun yıllardır Adıyaman'a hizmet veren Tümay, şalvar kültürünü yaşatmak için yoğun çaba sarf ediyor. Geleneksel mesleğini sürdürmekte kararlı olan usta, kültürel mirası geleceğe taşımak için direniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB