Anadolu Otoyolu'nun Sakarya, Erenler ilçesi Alancuma mevkiinde, yol kenarında yakılan lastiklerden çıkan yoğun siyah duman trafiği felç etti. Duman otoyol üzerine yayılarak sürücülerin görüş mesafesini aniden ve önemli ölçüde düşürdü. Ankara istikametinde seyir halindeki araç sürücüleri önlerini görmekte ciddi zorluk çekti.
Görüşün azalmasıyla birlikte ani fren yapan araçlar, arkadan gelen ve duramayan diğer araçların hedefi oldu. Zincirleme kazaya yolcu otobüsleri, minibüsler ve otomobiller de dahil toplam 16 araç karıştı. Otoyol üzerinde uzun araç kuyrukları oluştu ve trafik tamamen durma noktasına geldi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada 4'ü ağır olmak üzere toplam 13 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevre hastanelere kaldırıldı. Kaza sebebiyle Anadolu Otoyolu'nun Ankara istikametinde trafik bir süre kontrollü olarak sağlandı.
Araçların kaldırılması ve yolun temizlenmesinin ardından ulaşım normale döndü. Kazanın meydana geldiği alan havadan da görüntülendi. Olayla ilgili soruşturma ve incelemeler yetkililer tarafından başlatıldı.