Ardahan-Şavşat kara yolunun 2470 rakımlı Sahara Geçidi mevkiinde etkili olan yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle ulaşım tamamen durma noktasına geldi. Güvenlik gerekçesiyle yol trafiğe kapatıldı.
Yolun yeniden açılabilmesi için Kara Yolları ekipleri sahaya intikal etti. Ekipler, kepçe ve kamyonlarla bölgede kar temizleme çalışmalarına başladı.
Çalışmalar sürerken, ekiplerin üzerine aniden büyük bir çığ düştü. Çığ, çalışma yapan kepçe ve kamyonu neredeyse tamamen kara gömdü.
Olay yerine sevk edilen diğer ekipler, mahsur kalan sürücüleri araçlarından çıkarmayı başardı. İlk belirlemelere göre her iki sürücünün de sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Büyük oranda kara gömülen iş makinelerinin kurtarılması için operasyon başlatıldı. Ancak, bölgede devam eden yüksek çığ riski nedeniyle tüm çalışmalara geçici olarak ara verilmek zorunda kalındı.