Tarih: 05.03.2026 14:24

Rusya vatandaşı Alena Knaub, Eskişehir'de Müslüman oldu

Facebook Twitter Linked-in

Bir Hayatın Yeni Yolculuğu

Eskişehir İl Müftülüğü'nde düzenlenen anlamlı bir ihtida merasiminde, Rusya vatandaşı Alena Knaub, Kelime-i Şehadet getirerek İslam dinini kabul etti. Bu önemli adımın ardından kendisine 'Aleyna' ismi verildi.

Manevi Bir Atmosferde Kabul

İl Müftüsü Muharrem Gül ve şahitlerin hazır bulunduğu program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Katılımcılara, İslam dininin temel inanç esasları hakkında detaylı bir bilgilendirme yapıldı ve ihtida sürecinin önemi anlatıldı.

Barış ve Kardeşlik Vurgusu

Merasimde bir konuşma yapan İl Müftüsü Muharrem Gül, İslam'ın insan hayatını her yönüyle kuşatan, barış, merhamet ve kardeşliği esas alan bir din olduğunu vurguladı. Müslüman olmanın samimi bir niyet ve bilinçli bir tercih olduğunu belirten Müftü Gül, Aleyna'ya yeni hayatında huzur, mutluluk ve istikamet diledi.

Şehadet Getirildi, İsim Alındı

Konuşmaların ardından, Alena Knaub, şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek resmen Müslüman oldu. Bu tarihi andan sonra, kendisine İslami bir isim olan 'Aleyna' ismi verildi.

Hediyeler ve Dualarla Tamamlandı

Programın sonunda, İl Müftüsü Muharrem Gül tarafından Aleyna'ya İhtida Belgesi takdim edildi. Kendisine ayrıca, anlamını daha iyi kavrayabilmesi için bir Rusça Kur'an-ı Kerim meali ve çeşitli dini yayınlar hediye edildi. Merasim, yapılan içten dualar ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB