Nilüfer Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Nilüfer Ramazan Sokağı, Dayanışma ve birliktelik ruhunu yaşatmak üzere açıldı. Sokak, ilk günden itibaren her yaştan vatandaşın büyük ilgisini çekti.
Nilüfer Belediyesi'nin Ramazan ayının manevi atmosferini sosyal etkinliklerle buluşturduğu sokak, Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda ziyarete açıldı. Meydanı dolduran vatandaşlar, nostaljik bir Ramazan akşamının keyfini çıkardı.
Etkinlik programı, Hacivat ve Karagöz gösterisiyle start aldı. Sahneye taşınan bu geleneksel gölge oyunu, çocuklardan büyük alkış alırken yetişkinleri de çocukluk yıllarına götürdü. Ardından sahne alan usta meddah Mehmet Esen, anlattığı ilginç hikâyelerle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.
Nilüfer Ramazan Sokağı'nda kurulan yeme-içme, el sanatları ve hediyelik eşya stantları, ziyaretçilere hem alışveriş yapma hem de iftar sonrası sosyalleşme fırsatı sundu.
Önümüzdeki günlerde farklı içeriklerle Bursalıları ağırlamaya devam edecek olan sokakta, konserlerden sihirbazlık gösterilerine, orta oyunundan meddah anlatılarına kadar pek çok etkinlik yer alacak. Program, 18 Mart'a kadar her akşam ziyaretçilerini bekliyor.