Pursaklar Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Bedensel Engelliler Büyükler Kulüpler ile Gençler-Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası, Pursaklar Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Açılışa Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Başkan Ertuğrul Çetin, "Bugün burada, azmin, kararlılığın ve spor ahlakının en güzel örneklerine tanıklık ediyoruz. Bedensel engelli sporcularımızın göstermiş olduğu mücadele, hepimize ilham veriyor" dedi. Çetin, Türkiye'nin dört bir yanından gelen tüm sporculara başarılar diledi.
Pursaklar Belediyesi, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşarken, şampiyona boyunca fair-play ruhu ve centilmence rekabet ön plana çıkıyor. Tribünleri dolduran sporseverler, sporcuların performanslarına yoğun ilgi gösteriyor.
Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edilecek. Organizasyonun, Türk sporuna ve bedensel engelli bireylerin spora katılımına önemli katkılar sunması hedefleniyor.