Menü GÜNCEL VE  DOĞRU HABERİN ADRESİ; 'KAYSERİ GÜRHABER'
Tarih: 08.03.2026 09:15
Palandöken'de kayak sezonu uzadı, bayram rezervasyonları sürüyor

Palandöken'de kayak sezonu uzadı, bayram rezervasyonları sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Mart Ayında da Kayak Coşkusu

Türkiye'nin ve dünyanın en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Palandöken, Mart ayında da kayak severlerin akınına uğramaya devam ediyor. Palandöken, Ramazan Bayramı'nda da kayak severlerin ve tatilcilerin gözde adresi olmaya hazırlanıyor ve rezervasyonlar devam ediyor.

Uzayan Sezon ve Bayram Hazırlıkları

Palandöken Kayak Merkezi, son günlerde yağan yoğun karla sezonu uzattı ve şimdi Ramazan Bayramı'nda tatil planlaması yapacak olan misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Ramazan Ayı olmasına rağmen yüzlerce kişi pistlerde kayak yapmaya devam ediyor. Palandöken'de bir yandan da ulusal ve uluslararası turnuvalar yapılıyor.

Kristal Kar ve Fiyat Aralığı

Palandöken'de Ramazan Bayramı'nda 2 kişilik bir tatilin gecelik maliyeti ortalama 10-30 bin TL arasında değişiyor. Kayak yapmak isteyen bir kişinin ise günlük 2 bin 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. İşletmeler Ramazan Bayramı için hem kampanyalar hem de indirimler yapıyor. 2025-2026 kayak sezonuna Aralık ayında güçlü bir başlangıç yapan Palandöken'de, son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte kar kalınlığı 275 santimetreyi buldu.

Profesyonelleri de Cezbeden Toz Kar

Bu durum, sadece yerli turistleri değil, profesyonel sporcuları da Erzurum'a çekiyor. Kristal kar özelliğiyle ünlü pistlerde, Mart ayı olmasına rağmen "toz kar" kalitesinin korunması kayak ve snowboard tutkunları için ideal bir ortam sunuyor.

"Misafirlerimizi En İyi Şekilde Ağırlamak İçin Hazırız"

TUROYD Doğu Anadolu Bölge Başkanı ve Palan Otel Genel Müdürü Ali Güney, dolu dolu bir kış sezonu geçirdiklerini ifade ederek, "Bayram ve okulların ara tatili uzayan sezona nefes gibi gelecek. Misafirlerimizi bayramda en iyi şekilde ağırlamak için hazırlık yaptık. Son yağan karla birlikte Palandöken, kayak severlere en güzel imkanları sunmaya devam ediyor" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB