Osmangazi Belediyesi, iş hayatına atılmayı planlayan gençleri başarılı girişimcilerle bir araya getiren "Girişimci Kafası" söyleşilerine devam ediyor. Bu buluşmalar, gençlerin ufkunu genişletmeyi ve onlara yeni bakış açıları kazandırmayı hedefliyor.
Gençlik ve Girişimcilik Merkezi'nde düzenlenen bu haftaki programın konuğu, tekstil sektörünün deneyimli ismi Tekstil Danışmanı Fikri Savaş oldu. Mürvet Özçelik'in moderatörlüğündeki programa Bursa'dan çok sayıda girişimci adayı katıldı. Katılımcılar, Savaş'tan sektöre dair birinci elden deneyimleri dinleme fırsatı buldu.
Gerçek bir Bursalı olduğunu belirten Fikri Savaş, mesleki yolculuğunu, karşılaştığı zorlukları ve edindiği deneyimleri samimiyetle paylaştı. Savaş, "Çok fakir bir aileden geliyorum. Kendi çabalarımla hem çalışıp hem de okudum. Büyük sabır ve göreceli acılarla bugünlere geldik. Almanya'da tekstil mühendisi oldum" dedi.
İş hayatında azim ve sabırla çalışarak başarı elde ettiğini vurgulayan Savaş, gençlere çalışmayı, öğrenmeyi ve kendilerini sürekli geliştirmelerini tavsiye etti. "İnsanlar çaba ve sabırlarıyla bir noktaya gelir. Bizim buradaki amacımız girişimci adaylarına örnek olup, düşünce kıvılcımlarını parlatmak" ifadelerini kullandı.
'Girişimci Kafası' söyleşisini ilgiyle takip eden katılımcılar, programlara verdiği destek için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'a teşekkürlerini iletti.