Ordu'yu İç Anadolu'ya bağlayan Akkuş-Niksar karayolunda meydana gelen heyelan sonrası yolun bir kısmı uçtu. Bölgedeki bir ev ise güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Olay, havadan görüntülendi.
Ünye'nin Çatalpınar Mahallesi Kızılkaya Sokak'ta, sağanak yağışların ardından toprak kayması yaşandı. Heyelanla birlikte yol kenarındaki istinat duvarı yerle bir olurken, karayolu sürüklenerek uçtu. Olay anında yoldan araç geçmemesi olası bir faciayı önledi. Heyelan sonrası Ordu ve Tokat istikametleri bu noktada trafiğe tamamen kapatıldı.
Bölgede zemin etüdü çalışmalarına başlayan AFAD ekiplerine ek olarak; jandarma, emniyet ve karayolları ekipleri de güvenlik önlemleri aldı. Bölgedeki ulaşım ise kontrollü olarak ara yollardan sağlanıyor.
Mahalle sakini Hasan Şahin, "Biz burası uçmadan bir saat önce kadar buralardaydık. Jandarma hafiften toprak uçmaları var diye yolu kesmişti. Biz gittikten bir saat sonra burası tamamen kaymış" dedi. Şahin, bölgenin kilden oluşan yapısına ve alttan suların girmesine dikkat çekti.
Bölgede 35 yıldır işinin gereği karayolunu kullanan Adem Balcı ise "Biz dün sabahleyin Tekkiraz Mahallesi'ne gitmiştim. Geri geldikten yaklaşık yarım saat sonra baktığımda yol göçmüştü" diye konuştu.
Bölgede toprak kaymasının yer yer devam ettiği gözlendi. Güvenlik gerekçesiyle heyelan bölgesindeki bir ev de tahliye edildi.